Rhodos - Solgudens Ø

Tilnavnet skyldes to ting, nemlig at solen i gennemsnit skinner hele 300 dage om året, og at solguden Helios, ifølge mytologien, fik Rhodos foræret af overguden, Zeus, da havet trak sig tilbage og åbenbarede en ø dækket af blomster.
Helios giftede sig med nymfen Rhode, datter af havguden Poseidon, og forvandlede med sin stråleglans Rhodos til den smukkeste ø i Det græske Øhav.

På charterrejser til Rhodos kan man udforske den lange og dramatiske historie, som knytter sig til øen, der oprindelig blev koloniseret af minoerne fra Kreta. Siden blev øen besat af både grækere, italienere, tyrkere og (under 2. verdenskrig) af tyskere. Først i 1948 blev Rhodos formelt genforenet med Grækenland - efter mere end 2000 års adskillelse.

På rejser til Rhodos kan man vælge mellem en række dejlige hoteller i områderne Iallyssos og Kalithea tæt på Rhodos By og ikke langt fra lufthavnen. Det betyder kort transfertid og mere strandtid. Rhodos by, som med sin charmerende og antikke bydel, byder på historiske seværdigheder, samt en ny bydel med gode shopping muligheder, er bestemt et besøg værd. Man skal dog ikke snyde sig selv for et besøg til nogle af øens andre spændende byer.

Se mere om Rhodos på primotours.dk.