Halkidiki – Strand og storby

Halkidiki er beliggende i det nordlige Grækenland, knap 2 timers kørsel fra den spændende universitetsby Thessaloniki, som er Grækenlands anden største by.

Halkidiki er et smukt grønt kuperet område omkranset af pinjeskov og oliventræer. Kystlinjen ved Halkidiki er ca. 550 km og her finder man idylliske bugter med krystalklart vand og uberørte fine sandstrande. Her findes hyggelige landsbyer med autentisk græsk stemning og mange flotte udsigtspunkter over havet og det kuperede terræn. Gede- og fårehyrder med deres dyr er ikke et sjældent syn på disse kanter.

Halkidiki er lig med rig kulturarv, mageløs natur og vidunderlig gastronomi – og den venlige og imødekommende lokalbefolkning slår gæstfrit dørene op og lader gerne deres gæster få del i alt, hvad området har at byde på.

Siger du Halkidiki, siger du også mad. God mad er en vigtig bestanddel af livet i Grækenland, og det gælder i sandhed også i Halkidiki. Fisk, skaldyr, friske grøntsager, lam og krydderier er grundelementer i det græske køkken, men intet kan måle sig med folkets kærlighed til oliven og den gyldne olie. 

Se meget mere om Halkidiki her.